Експериментот беше успех!
Малку помалку од еден месец, јас разговаравме за мојот спонтани експеримент со Viols. Тоа е време да се каже она што излезе од него :)Мое мислење: искуството може да се смета за успешна. Сечи се веќе неколку недели без "капи", се чувствуваат добро, и, според моите впечатоци, дури и расте.
Охрабрени од почетниот успех, подоцна стави на искоренувањето на пет врвови. Со две од нив сега се крена чаши - како, да се чувствуваат добро.
Со најголем (и, на прв поглед, силна), јас се обидував да се отстрани "капа" пред неколку дена - во вечерните часови, тој изумреа, тажни и се вратив на место на сите. Под превезот сечење назад исправи, сега е повторно весели, но сега јас сум не се брза да го ослободи во дивината.
Иста приказна со другите два приклучоци, соединети во еден сад.
Видео: Експериментот беше успешен
Го даде каква било разбирлива и убедливо објаснување не може да: сечи се земаат во исто време, со истиот klumby- развијат своите odinakovoe- за Cornes во растворот пред садење стоеја заедно, поставена во иста земја и слични контејнери , стои на прозорецот веднаш до, под исти услови - и сепак, резултатите се различни.
Но, јас сум се уште ми е :) Прво, секогаш среќен кога rastyuhi се вкорени. Второ, како сечи треба да даде силен растенија, кои се веќе во времето на садење ќе цвета (некои пупки веќе се видливи!). Трето, возбуден за да може да се зачува и да се размножуваат брзо омилени сорти - семиња се уште повеќе се врти.
Се разбира, еден експеримент не е ограничена само на :)) На истиот ден, кога беа засадени првите сечи, на ист цвет кревет, се најдов на воздухот на сијалицата крин `Црвен Tvin` кои растеле во близина. Повеќето од овие мали bulblets формирана во лист axils, се собрани во есен (и слета) и тие останаа на растенијата.
Видео: Експериментот беше успешен
Што ја поминале зимата на гола земја - и, со исклучок на снег покриени (но за време thaws снегот се топи тука во целост). Сепак, на сијалицата изгледаше жив и здрав, и се разбира, не може само тоа)) напуштат, да ги впие во раствор од Cornes во текот на ноќта, а следниот ден слета во земјата. Еве како тоа сега изгледа вака:
Јас се уште се вкоренети сечи расте коча билка - добро, ова е проблем на сите, не не: тоа претставува корени, едвај доаѓаат во контакт со почвата. И јас навистина се допадна ѕиркаа во една од списанија од идејата за покачена тротоарот коча билка по патот на градината - да го повтори, ви треба многу на саден материјал))
Стои под жариште минијатурни рози сечи (лисја процвета - за корените не можам да кажам ништо). Што ќе произлезе од тоа, јас сум љубопитен: тоа не е нешто што е направено во кршење на правила - правила на сите, едноставно затоа што тие се фрли тажно.
Кога снегот се топи, на средината наведнуваат надолу до земјата долго пука од рози беше повисок од засолниште, а следниот ладна ја зграпчи. Резултатот беше: од корен - во живо пука на круната - живите, а на половина пат поцрнети. Фактот дека над-поцрнети парчиња, и отиде на сечи. Подоцна тие им се придружија на ограноци и други оштетени од снег и мраз грмушки. Погледни)) Тогаш јас кажам што од тоа.
Уште стои во чаши увезени од пријател вкоренети сечи на хризантеми, сардела и обичка, прилагодени кондензиран исечоци земени во мајчина душица градината. Во принцип, на пролет оваа година почна со сите видови на сечи :)) А вие го правите вашиот пролет градинарски растенија од сечи ">
Експеримент со домати е во полн замав!
Ficus и деца
На највисоко скалило на честа
Мојата јагода
Бенгал зголеми цвеќиња соба
Благодарни Yucca
Дно на рибарска мрежа или благодарение на мојот темјанушки
ROOTS бршлен
Споделување на хризантема
Ficus Бенџамин dunetti од семе што се случи денес
Тамаринд трикови
Како што расте!