Инсталирање на оградата рециклирани
Добредојдовте, драги пријатели.Моето име е Марат, и ова е мојот прв напис. Денес ќе зборуваме за тоа како да го инсталирате ограда на нивниот летен куќа, со користење на материјали кои се рециклираат. Како материјал од метал гаража се користи.
Cодржина
Видео: Како да се инсталира панел Ограда
А малку позадина. Јас живеам во Ташкент, главниот град на Узбекистан. Пред две години, беше донесен закон за забрана имаат свои гаражи. Во април оваа година, тоа е време да се уништи гаража. Наместо за продажба на трговците одлучи да го користи како материјал за изградба на ограда на нивниот летен куќа. Тука е расклопуваат гаража:
Видео: Како да се инсталира Ограда: Homestead Помош
Немаме искуство во изградба, а сепак ние се потпираме на нашите сопствени сили. Решивме да се започне со поставување на ограда портата. На овој начин ние се направи минатиот викенд. На сликата подолу можете да ги видите резултатите од нашата работа - новата порта:
Нашата задача е да се инсталираат голем портата во место. Ние не обедини. Ние ги користиме нивоа, но не се фокусира на точност. Нашиот план беше основното едноставна: Поставување на ограда на своето место и по контролирање на нивото, жица за заварување и прицврстување. Јас не се фокусираат на инсталацијата на портата, бидејќи тоа е минатото фаза. На нашата задача денес - за да го поставите на ѕидот на оградата. Тука се и старите ѕидови на оградата:
Прво да почнеме со неговиот дедо демонтажа на старата порта:
За поголема сила, тие се заварени на мислења. Купив да им даде на компанијата Makita брусилки:
Видео: Како да се инсталира алка во синџирот ограда
Јас не го разбирам на видовите и карактеристиките на Бугарите. Што никогаш не сум работел со мелница. Кога купување и бренд водени од цената. Нашиот град е многу честа да се судрите со фалсификувани познати брендови. , Треба да се обидете да се најдат токму оригиналот. Имам оригиналот, благодарение на мојот брат.
Туку резултат на Бугарите:
Јас сум во процес на работа со мелница:
Се разбира, многу да се забележи дека не сум во право да се одржи на алатка која неправилното работење опрема. Јас немам искуство, и јас се обидел да работат на интуиција и логика операции. За мене тоа е важно да се стручно мислење при изборот на мелница. Тоа би било убаво да знаеме во коментари како да го користам правилно и вашето искуство со него.
Откако ќе почнат да се уништат на инсталација на оградата. Основањето на оградата ќе се истури по инсталацијата и заварување на целата рамка. Во меѓувреме, ќе стави пепел блокови и мерење на висината. Потоа, лист лента ограда и го стави на пепел блокови. Ние се подигне и да се воспостави блиски до најблискиот лист снопови, за да ги држат заедно и забравена. Ние цврсто врзан што е можно, земајќи ги во предвид во иднина тоа ќе мора да се прилагоди на ниво за правилно наместување со заварување. На сликата подолу - процесот на заклучување:
Со зборови, излегува сè е мазна и лесно. Всушност, тоа е многу тешко. И кога ќе помислите дека работат начин, еден се прашува како сите ние испадна.
Откако сите на оградата на левата страна на влезот помине на десната страна и го постави на портата:
Се согласувам, тоа изгледа ужасно. Но ние имаме мелница четка, и ние се намали рѓа што е можно поскоро.
Работата започна во 12-00. Два пати го прекина за ручек и одмор. Ние заврши инсталацијата на ѕидови ограда за да 18-30. Немаме време да се инсталира ѕид 2, бидејќи веќе се стемнуваше. Но, ние сме целосно задоволни од работата и на душата да се одморам тивко.
Но, резултатите од првиот работен ден:
Следниот ден тој се разбуди не е премногу рано, започна финалната фаза - за заварување. Акција надгледуваше "редовни" заварувач, кои пристигнаа од претходната вечер. Почна кастри нивоа, многу нерви и гори остатоци на страни:
Во текот на заварување, имаше лош момент. Малку опуштено заборави дека ѕидовите на оградата се чуваат во "добар збор" и цврсто да се одржи на заварување. Три листови, забравена, а не да издржи притисокот од заварувач и почнаа да паѓаат на улица, со влечење на целата ограда. Во овој момент, јас бев под оградата. Успеав да се запре падот, се додека не се кандидираше асистенти и не помогне да се фрли на оградата повторно на пепел блокови. Целата процедура траеше повеќе од половина час. Тоа беше тежок период, но пријатни спомени во форма на смешни приказни за иднината на собири. И покрај тоа што би можел да заврши во солзи ...
Вработеноста продолжи да 17-00. Направивме се што е планирано. Резултатите се удираат. Сè што се одржува тесни. Сè што е направено со душата. На сликата подолу резултати:
Се разбира, во завршна фаза, по инсталацијата на фондацијата, сè ќе биде обоен.
Јас би сакал да се потенцира на работата на нашите заварувач и знаат мислењето на публиката на ниво на својата работа со машина за заварување.
Во заклучок, работата донесе многу позитивни емоции. И покрај фактот дека на нерви "непослушен" на секој чекор, работевме заедно.
Сè што е планирано, направено. Ограда инсталиран совршено. Гејтс се отвори лесно. сите ние се организира и врши работа - најдобар мотиватор.
Ние ќе ја постави основата за следната недела. Денес нареди еден тон на чакал и цемент. Ние не знаеме колку од двете потреба, па се обидуваат да се пресмета на маргина. Ако се прашувате како тоа ќе биде направено сценско дело, јас би сакал да го види во делот за коментари. Јас би рекол повеќе. Тоа би било убаво и корисно да се види вашиот совет за сработеното. Се издигнат над себе - најдобар корист.
Ви благодариме. Се надевам дека ќе се видиме наскоро!
Што е gabions и зошто тие се потребни
Животот Проза: Дрвена ограда со рацете
Ограда во земјата со свои раце
Промена на ограда помеѓу сајтови
Подготовка за бојадисување на оградата
Како што влегоа во темелите на оградата
Не, не е оградата! Ѕид!
Ограда на брановидни - зошто тој
Инсталирање на столбови за ограда
Инсталирајте метал тараба во неговиот dacha
Како да се изгради гаража на сендвич панели?
Куќа од соништата!
Рамка бања на брегот на морето Mozhaiskogo
Декоративни ограда со рацете
Како да се направи ограда за градината со свои раце?
Градина орнаменти со своите раце
Како да се украсуваат необична ограда?
Како да се направи ограда
Влез област
Влезот портите да почнам?
Softwoods, следете засолниште