ProSadGuru.com

Креирање на патриотски легла

Поддршка на боите на националното знаме!

Сега во мода градина во сина, розова и други тонови на боите. Се разбира, некој такви опции многу задоволни. Но, ми се чини малку здодевен, ако во текот на летната сезона во градината се само нијанси на сина или црвена цвеќиња или само жолта. Јас, на пример, не е како монотонијата. Отсекогаш сум се обидел да ги собереш на бојата на различни бои. Јас се обидувам да се соберат дури и во мали колекции на растенија од ист вид, но различна боја.

Си помислив, зошто да не се комбинираат во исто време, добро, да речеме, три цвеќиња во градината. Бидејќи живееме во Русија, тогаш зошто да не се основа на бојата на националното знаме: бела, сина и црвена боја?

Видео: Колички

Постојат две варијанти на уредување на градината кревети или во форма.

опција 1

Во пролетта и почетокот на летото се исти само belotsvetuschie: како годишници и едногодишни. Ние, Русите, во овој поглед полесно - сите дрвја во пролетта цут бела боја. Можете да ги собереш бели лалиња, нарциси бела, Galanthus, зумбули. Потоа, во почетокот на јуни цветаат маргаритки, здив бебето.

Потоа, кога сите belotsvetuschie пролетни цвеќиња венеат, го замени со расцутена сини, сини цвеќиња, како што delphinium, линцура, polemonium (цијаноза модрите). Треба да се биде многу внимателен и за цвеќе на сина и сина боја кои цветаат само во средината на летото изгледа, а потоа овенат.

Наместо нивните во август цветаат црвени цвеќиња. Тука изборот е многу широк: dahlias, asters, gladioli, рози, итн ...

Замислете сликата: сите на вашата градина во пролет и рано лето, бело, а потоа нејзината боја постепено се менува во сина боја, а во крајот на летото да есен целата градина црвена, како гори во оган. Во тоа време, на лисјата на дрвјата руменило. Можете исто така да ги собереш грмушки или liana со декоративни црвена есенски лисја. Самата природа на Русите корист.

три-color_flower_bed_02

Но, сакам да се напомене дека изборот на растенија за градината во сите овде, во овој стил - aerobatics. Може да се обидете да се организира еден мал цвет кревет, или гребени во оваа форма. Но застана пред мене прашањето: Па, ајде да се стави јас ageratum, тоа ќе цвета во јули и во август морам да го повлече. Тоа е тажно, во август, што има убавина. Значи, тоа се разотидоа, зашто сите на мојот кревет, и не се добие ефект што се очекува.

опција 2

Па јас мислев дека тоа е можно да се направи поинаку. Се разбира, јас не одам да се повлечат сите вашите рози, лилјани, delphiniums, coreopsis, rudbeckia и други драги на срцето на централата. Јас сум без нив дури и не може да се замисли својата градина. Решив оваа година да се направи три-боја цвет кревет на годишници кои ќе цветаат во одредени области во текот на сезоната: бендот на бели цвеќиња, сини шари и црвена лента. Жолта, розова, пурпурна, портокалова цвеќе на мене и така изобилува. Затоа, цвет кревет три бои нема гуми, но красат мојата градина. И ако ви се допаѓа, можете да ги собереш во иднина за годишен цвеќиња едногодишни. Тогаш грижи ќе биде далеку помалку отколку со klumbochkoy.

Најлесен начин да ги искористат предностите на еден од три бои Петунија. Оваа опција е идеален за оние со малку простор. Остатокот може да понуди можност за посложенинамигна.

Следниве растенија се погодни за создавање на белата боја: бела ageratum, Петунија бела Nemesia, Salvia бела, alissum, asters, kosmeya, lavatera бела, бела lobelia, nasturtium, zinnia, бела грамофонче, бела афион година, здив бебето, snapdragons.

Видео: цвет цвет кревет кревети mixborders

Arabis зеленило кученце
Петунија три-боја-бело-09-alissum_03 утро слава
Lavatera zinnia Астер

Сина боја: се разбира, со совршена сина боја не е толку многу, но мислам дека можете да го користите било која боја од светло сина до темно виолетов. Каде што може да се стави сина ageratum, сина или виолетова delphinium, сина слатка грашок, gillyflower, Limonium, сина Nigella, афион pionotsvetny нежни бои, Phacelia, пурпурна Salvia, сини лен, asters од плава до темно виолетова боја, cornflower, виолетова Петунија, Nemesia , lobelia, сина bindweed.

ПетунијаlimoniumАстер
delphiniumутро славаcornflower
Nemesiaљубов-во-а-магласина ageratum

Црвена: cornflower розова или црвена, розова лен, розова Кларк, bindweed, се зголеми годишен delphinium, snapdragons, Salvia, розова lavatera, asters од розева во бордо боја, афион година, zinnia, Далија годишно, Петунија црвена и розова боја, kosmeya розова и црвена.

АстерLavateraтри-боја-црвена-09
Далија годишноМек годиниdelphinium розова
ПетунијаKosmeyaSalvia

растителни висина се движи од 30 до 70-80 см. А цвет кревет постепено ќе пораснат. Прво, солисти ќе биде овенат растенија кои цветаат рано, тие ќе бидат постепено затворени повисока. Bindweed помогне да се обезбеди непречена транзиција од дното нагоре.

Треба да се напомене дека цветни е богата и долга, ако растенијата се хранат на секои две недели, било сложени ѓубрива. Навистина ми се допаѓа течно ѓубриво Виножито. По врвот облекување ѓубриво за растенија кои еднаш формирани пупки.

Остатокот од грижата на цвет кревет, исто како и за другите. Наводнување бранеше можност топла вода (вода за наводнување ќе ги заштити овие растенија од различни rots и други болести), олабавување на почвата, отстранување на плевелите, депресивно цветни растенија. Исто така мора да внимаваш на штетници. Навремена контрола aphids, пајакот грини, Thrips, бумбарот мај ќе ви помогне да целосно да уживаат во убавината на "патриотски" цветните леи.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Расте ирис цвеќиња во градинатаРасте ирис цвеќиња во градината
Бел: опис, користење, репродукција, грижа, фотоБел: опис, користење, репродукција, грижа, фото
Градина од пролет до есенГрадина од пролет до есен
Бели нежниБели нежни
Слатка грашок: опис, репродукција, употреба, грижа, фотоСлатка грашок: опис, репродукција, употреба, грижа, фото
Градина на годишници е уникатен!Градина на годишници е уникатен!
Фотографии и имиња на сорти на кондензиран темјанушки (Дел 5Фотографии и имиња на сорти на кондензиран темјанушки (Дел 5
Спектакуларен минијатуриСпектакуларен минијатури
Токму така:Токму така:
Петунија: опис, користење, репродукција, грижа, фотоПетунија: опис, користење, репродукција, грижа, фото
» » » Креирање на патриотски легла

ProSadGuru.com
Куќа Градинарство Цвеќиња Растенија Нега Дизајн Животните Цепаници и рецепти Фото и видео Итн