ProSadGuru.com

Мојот прв цвеќиња

Видео: Мојата прва дрвја и цвеќиња на монистра

Девојки, сакам да ви кажам за мојата прва бои, кој сега е во живо на мајка ми. Овде е мојот прв Ficus ДаниелИ ова е негово дете. Почнувам да го плетенка од детството.Ова Fialochka. Сорти на темјанушки, јас не ги разбирам, само убава и сè:Тука е нејзината омилена цвеќиња со дијаметар од околу 4 см:И тоа е подарок роденден на мајка ми. Минатата зима, Azalea веќе згаснува, а по ракување доста исфрлени од пупки и цветови. Но сега гледам:И ова е мојата омилена Мандарински - сечење perzentovala зет - таа имаше огромно Мандарински дрво! Ова е нашиот прв цветни и плодни:Мирис, јас да ви кажам вкусно !!!И ова е мојот подарок за нејзиниот сопруг - чемпрес, тоа е втора годинаОва јас го отсече главата на мајка ми Ficus - разбуди една недела подоцна со 3 нови бубрезите и вкоренети темето - на следното доаѓање ќе биде бујна грмушка.И тој го спаси минатата година ZamioculcasПо цветни, тоа порасна одеднаш со 5 нови филијали, иако фотографијата не е направен.И ова е неговата големина пред цветањеМожеби јас веќе се исцрпени нивните вести. Затоа е подобро да се направи 2 парчиња за оние кои се уморни. Љубовта Мира! Наскоро ќе се вратам дома и да ви кажам на вести од таму.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Мојата цвеќињаМојата цвеќиња
Тажната приказна на Ficus БенџаминТажната приказна на Ficus Бенџамин
Постави сите одеднашПостави сите одеднаш
А подарок од мајка миА подарок од мајка ми
Мојата прва цел цветМојата прва цел цвет
А подарок од нејзиниот сопруг (долгоочекуваниотА подарок од нејзиниот сопруг (долгоочекуваниот
Scheffler (Чување StamScheffler (Чување Stam
Мој омилен цвеќиња се многу фотографииМој омилен цвеќиња се многу фотографии
Новогодишен подарокНовогодишен подарок
"Па, тоа е мојот цвеќиња""Па, тоа е мојот цвеќиња"

ProSadGuru.com
Куќа Градинарство Цвеќиња Растенија Нега Дизајн Животните Цепаници и рецепти Фото и видео Итн