ProSadGuru.com

Моето пријателство со гераниуми, Pelargonium од семе, како и голем Crassula

Добредојдовте, дами и господа! Долго време, бидејќи јас го напишав тука, сè е направено, работите ... Но, јас во право, а денес сакам да ви кажам за моето пријателство со Pelargonium, и во нашето мислење, гераниуми)) Ова пријателство, тоа мора да се каже, се појави не еднаш, туку сега се многу силна. Ајде да започнете.

Дел 1: Pelargonium

Колку се сеќавам, ние секогаш се зголеми гераниуми. Обично тоа е со средна големина, а понекогаш цветаат розови цвеќиња. За мене таа никогаш не се допадна. И мирисот на нешто ... Затоа, гераниуми во мене (кога почнав да живеат одвоено од своите родители) не се случи. Но, тие беа мајка ми. Расте тоа не им, летото засадени во земјата (во неговата куќа на земјата) даваат, и во есен сечи и намалување sadila своите домови. Затоа, грмушките секогаш беа компактни. Но, таа речиси никогаш не се карам да се намали, па гераниуми сите прерасне во една багажникот.

Еден ден, мајка ми беше лошо, и додека таа беше во болница (и тоа беше повеќе од еднаш), јас се грижеше за нејзиниот стан. Така беше на почетокот на оваа есен. Гераниуми беа засадени во саксии, но застана на тремот, чекајќи на студено време. Јас некако пропушти momnt кога ладна дојде и ги донесе малку подоцна отколку што треба. Тоа беше нивниот шест грмушки, и јас навистина не сакате да се плеткаме со нив (толку многу ??? - извика мојата душа, - и една или две ќе бидат доволни), но за среќа, ги фрлаат во ладна ми беше жал. Во принцип, јас го донесе во нивната куќа, за да го поставите на прозорецот, и заборавени. трошоци и трошоците, не е барање (освен понекогаш пие))).

И во почетокот на декември, кога беше навистина лошо, ми дадоа ова:

И јас сум тука, човек кој не му се допадна здравец, не го сакаа во принцип цветни houseplants, во љубов! Сериозно, за мене тоа беше само во шок, јас не мислам дека тие се толку убава! Јас сум болен гераниуми.

Патем, пред тие цветаат, јас можев да се натерам една грмушка, во спомен на мајка ми. И тој, исто така, се разви:

и целосна должина:

Па затоа верувам дека искуството на цвеќарницата (ха ха, кактуси од семе одгледува), а потоа одлучи да се купи семиња.

Јас ги сади на 19 февруари во половина тресет таблети, половина од нормалната земјата. Првиот микроб povilsya 21 февруари во земјата:

сега тие изгледаат вака:

Секој тенџере вашиот одделение, така што барем еден од секој вид го имам. Тресет полошо случај:

Мислам дека оние бои кои купив, како оние што веќе го имаме, но здравец мора да биде некој вид на посебни, со темните лисја. Гледај да се види.

И да додадете на полезноста на мојот пост, јас ќе кажам за условите на одгледување на семе, како што ми го направи.

1. Zmeloy посеан доста;

2. Да се ​​чува под капакот додека не се претвори листовите;

3. Постојаниот на праг југоисточно прозорецот, но директно сонце на местото на праг не е;

4. Стои цврсто на работ на прозорецот праг, во близина на батеријата како што е нормално, а остатокот од ладно прозорец праг;

5. напои трева распрскувачи, и оние пан во почвата, го стори тоа, тоа беше секогаш влажно.

И сега на вториот дел, кој не содржи ништо корисно, само pohvastushki. Сепак, дури и pohvastushkami е тешко да се јавам, бидејќи фабриката не е моја.

Дел 2: Огромен Crassula

Неодамна, отидов да го посетам тетка ми. Таа имаше роденден, годишнина, 75-годишна возраст. Значи, тоа е во пораст Crassula и алое. Велика алое, мислам дека никој нема да биде изненаден, и видов Jade за прв пат. Јас не знаев дека може да биде толку голем!

И барел:

Тавата во која таа е во пораст, со дијаметар од околу 15 сантиметри. Во екот на фабриката е околу половина метар.

Го прашав тетка ми колку години овој Jade, таа одговори дека таа не се сеќавам. Но приближна пресметка ќе биде околу триесет! Јас ќе се зголеми, така!

Па, дојде време да се збогуваме. Како и секогаш, јас со нетрпение очекуваме вашите коментари и практични совети))

Вашиот Галина.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
ЗдравецЗдравец
Што не дојдеШто не дојде
Особено на заштита и одгледување на здравец дома ampelnyeОсобено на заштита и одгледување на здравец дома ampelnye
Pelargonium исечоциPelargonium исечоци
Лесно се грижи за гераниуми домаЛесно се грижи за гераниуми дома
Pelargonium растат од семеPelargonium растат од семе
Убава здравецУбава здравец
СарделатаСарделата
Ширење на сарделатаШирење на сарделата
Растенијата - ангел или сарделата violotsvetnayaРастенијата - ангел или сарделата violotsvetnaya
» » » Моето пријателство со гераниуми, Pelargonium од семе, како и голем Crassula

ProSadGuru.com
Куќа Градинарство Цвеќиња Растенија Нега Дизајн Животните Цепаници и рецепти Фото и видео Итн