ProSadGuru.com

Главната работа - не се плаши од Medinilla

Видео: Главната работа - не плашете се! Меѓународен Трејлер дуплирањето

Главната работа - не се плаши од MedinillaТоа така се случи дека првиот Medinilla купив во текот на летото, а тоа не е вклучено греење, фабриката се чувствуваат одлично, дури и без прскање.

Видео: Шиење постелнина. Чекор по чекор волшебник-klass.Glavnoe не страв

Но, кога греење е вклучен, ситуацијата драматично се промени. Станот беше топло и суво. Нови лисја расте мали, неправилни, од друга страна имаше црна граница.

Ние сме градење на куќа, нема греење, но тоа е добро изолирани. Затоа, со помош на масло грејач во зима во собата е можно да се задржи на температура од + 13-15 степени, страдав Medinilla таму и го стави на прозорецот, осветлено од сонцето, од утро до 13 часот. Грди и мали листови отстранети.

Под овие услови (без спреј) Medinilla трансформира. Листовите, сепак, не се како при купувањето, но во цут редовно.

До денес, јас имам три Medinilla и сите во цут, еден од пролет до есен, а други двајца од падот, а речиси целата зима.

Трансплантирани растенија се многу ретки. Јас го користам за купување на земјиште, подготвени со помош на калифорниски црви. Јас ја оплоди во пролетта и летото на конвенционалните ѓубриво за цветни растенија, да се намали дозата двапати. Јас напои по принципот - Nedolya подобро отколку да се прелива.

Ако Medinilla расте премногу голем, трим. Се толерира градинарски. Произлегува обично 5-7, но како inflorescence цут асинхроно, цветни може да се восхитуваат за долго време.

Мислам Medinilla лесно може да расте и изолирани балкон. Главната работа - не плашете се! И како што излезе I - да ви се суди.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Како да се избере инфрацрвена грејач да сведочи: препораки од експертКако да се избере инфрацрвена грејач да сведочи: препораки од експерт
Керамички греачи за дом и градина - ново решение на старите проблемиКерамички греачи за дом и градина - ново решение на старите проблеми
Medinilla нега во домотMedinilla нега во домот
Правилната нега на орхидеи домаПравилната нега на орхидеи дома
Поправка на нафта грејач со рацетеПоправка на нафта грејач со рацете
Кипар нега домаКипар нега дома
Грижа Medinilla дома, видови, одгледување, болестГрижа Medinilla дома, видови, одгледување, болест
Греење: како да ги зачувате на гасГреење: како да ги зачувате на гас
На побрзо и поефикасно да се загрее ладно доаѓаат на давањеНа побрзо и поефикасно да се загрее ладно доаѓаат на давање
Температура и houseplantsТемпература и houseplants
» » » Главната работа - не се плаши од Medinilla

ProSadGuru.com
Куќа Градинарство Цвеќиња Растенија Нега Дизајн Животните Цепаници и рецепти Фото и видео Итн