ProSadGuru.com

Репродукција Epiphyllum

Видео: Epiphyllum (Epiphyllym, FILLOKAKTUS). FOREST кактус. СОВЕТИ цвеќарницата

epifillum-cЕден од првите затворен растенија, пролет буди и цвета Epiphyllum. Јас веќе накратко споменато оваа прекрасна succulents ( "Убав човек со чудно име"). Тоа, исто така, се споменува дека Epiphyllum репродукцијата е многу едноставна и не е лесно. Тоа е почетокот на пролетта и тоа е време на садење и пресадување растенија. Тоа е мојот сечи Epiphyllum, се сече и се стави во вода во есен "зрели" за садење во саксии. Во оваа прилика, Зедов неколку слики илустрираат размножување и саден Epiphyllum.

Дозволете ми да ве потсетам. По цветни, и некои видови (што цветаат само во пролет), пред истекот на времето за одмор, кој во секој случај prepadaet во средината на есен, а го зајакнува врши козметички кастри. Во текот на градинарски грмушка формирана Epiphyllum, го скрати премногу обраснати пука, се отстрани вишокот на младите пука дека нема да се меша со цветни, преземање на "сила" на растенијата. Јас би сакал да ве потсетам уште еднаш - Epiphyllum цут на пука не се во втората година на развој. Овде, во ова време, што е формиран и ние имаме сосема фер износот на здрави одржливи сечи за размножување Epiphyllum. Јас не знам како некој, и жал ми е да ги фрли, па морав да се вкорени, засадени и рака на пријателите и соседите :). На првата слика (тоа беше направен во октомври минатата година), еден од сечи Пинк Epiphyllum (тој - во слика погоре), неговиот пример и јас ќе ви покаже едноставен процесот на искоренувањето и садење Epiphyllum.

Во почетокот, рачката за намалување малку суши во сенка место еден ден или два, додека намалување е формирана на светлина кора.

Видео: Epiphyllum - "Кактус Orchid"

репродукција Epiphyllum

Потоа, направете едноставен уред тука за да се избегне контакт на сечи со ѕидовите и дното млазницата (банки ...), и го стави во чаша вода. На длабочина на која сечење ќе биде потопен во вода, нема значење.

репродукција Epiphyllum

Како резултат на тоа, од страна на време ние се тука е труп со никнува корени.

репродукција Epiphyllum

Е во водата, како што е прикажано, Epiphyllum може oochen долг и е во можност не само да расте корени, но, исто така, да расте под вода младите пука (како овој на фотографијата). Па можете слободно да ја остави во вода до пролет.

репродукција Epiphyllum

И последниот чекор - садење во почвата. Како што можете да видите, на садот за садење, отидов со една мала (10 см.). Таму тој ќе поминат најмалку една година, до следниот трансплантација. Можно е дека таму ќе потроши уште повеќе време, како и во голем сад млади Epiphyllum не треба. Пресадување на следната година, тоа само ќе треба да се промени "деца" на теренот "возрасни". Што значи ова. За прв слетување, јас обично прајмер за кактуси, половина разредена тресет, корени во овој случај, се развие малку побрзо. Една година подоцна, само замени оваа мешавина на чиста, "Кактус". Epiphyllum цут младите не порано од две години.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Epiphyllum и selenitsereusyEpiphyllum и selenitsereusy
Мојот цветаат EpiphyllumМојот цветаат Epiphyllum
EpiphyllumEpiphyllum
Разновидноста на шумата на кактус Epiphyllum: студија, да ги споредиме, изберетеРазновидноста на шумата на кактус Epiphyllum: студија, да ги споредиме, изберете
Како да се грижи за хибридни epiphytic кактусиКако да се грижи за хибридни epiphytic кактуси
EpiphyllumEpiphyllum
Шума кактусШума кактус
Меѓу epiphytic кактуси родот EpiphyllymМеѓу epiphytic кактуси родот Epiphyllym
Вид на кактус во затворен хортикултуратаВид на кактус во затворен хортикултурата
Мојата кактус шумаМојата кактус шума
» » » Репродукција Epiphyllum

ProSadGuru.com
Куќа Градинарство Цвеќиња Растенија Нега Дизајн Животните Цепаници и рецепти Фото и видео Итн